Site logo
Site logo
Allereerst hebben we een vraag geformuleerd; die luidde: “Hoe vind ik meer ruimte voor mezelf“.

Ik heb een architectenbureau, werk projectmatig en heb geregeld te maken met pieken in mijn werk. Deze pieken kan ik niet plannen want deze komen voort uit de voortgang van het werk en het feit dat verschillende projecten soms tegelijkertijd veel werk en aandacht vergen. Daarnaast ben ik emotioneel zeer betrokken bij mijn werk en de mensen die ik ontmoet en waar ik mee samenwerk in de projecten.

Dat geeft een spanningsveld met de aandacht die ik ook aan mezelf en mijn directe omgeving wil kunnen geven.

Tegelijkertijd speelde er het feit dat ik met meer personeel aan het werk was en dat ik hier erg aan moest wennen. Ieder mens is anders en heeft een ander niveau van werken.Hoe bereik ik een goed werkresultaat met zo min mogelijk zorgen over de kwaliteit van het werk. Omgaan met personeel is omgaan met jezelf.
Het uiteindelijke resultaat van de coaching was naast een bewustwording van alles wat er binnen in me speelt daadwerkelijk een gevoel van meer rust en ruimte en minder spanning over het werk.

Ik vind Dorien heel helder, ze doorziet snel de probleemstelling en weet het ook altijd weer terug te brengen naar elementaire zaken. Bovendien geeft ze zelf ook een gevoel van rust en acceptatie en dat is essentieel om je te kunnen uiten. Ook was ze heel duidelijk over het einde van het coachingstraject: “Ik vind eigenlijk wel dat we de bijeenkomsten kunnen beëindigen want het gaat zo goed en de rest kan je zelf wel!” En ze had gelijk. Ik leer nog elke dag over mezelf en mijn bedrijf en weet ook dat ik altijd terug kan gaan voor een herhaling of nieuwe probleemstelling.

Linda van der Sanden

www.lvdsanden.nl